Menu

logo

Mi ne bežimo kada odustajemo

Piše: Zoran Ćirić

gangsterBora Piroćanac je moj drug još iz vremena kada smo igrali neku glupavu igru lubeničarenje. Desilo se da smo pripadali istoj grupi «Pokret neozbiljnih ljudi», koja jena sred Knez Mihailove igrala «20 ili smrt», što je moralo da se odigra do kraja ili stiže kletva. Tako je i bilo, ali ne bih da spominjem magije sa kojima se nije šaliti, čak iako nisu vlaške.

Bora je dobar dečko i sve u životu duguje svom izgledu. Loša karma na početku, ali lepo u sredini. Jebo je sve skotove, ali zato klinke. Dolazile su kod njegove keve na časove latinskog, a onda ih ovaj vodio na sprat da drpa za sise. To je dobra taktika.

Međutim, Borina mračna strana je njegov otac Vlada. Čovek je osvedočeni kreten. U doba najveće inflacije priča se da je izgubio cirka paušal 7 i slovima sedam 'iljada rajhsmaraka kod nekog šibicara u parku Hrama Svetog Save. E za tako nešto treba da budeš ne samo kreten već i operski pevač. Otuda mu i nadimak - Vlada Slavuj.

Slavuj nije pre profesorice latinskog jebo ništa, dakle ušao je u brak nevin. Zaista, totalni idiot, a nikad ne bi rekao kada ga vidiš - izgleda kao pravi, privlačni gospodin. Slavujev brat Katojko (katatoni stupor), kako ga je Bora zvao, bio je retardiran i umeo je na pomen seksa da pali i gasi svetlo i do sto puta u sekundi, plačući glasno.

Jadničak, sada je na boljem mestu. A Slavujev otac se obesio u garaži. Ta Borina muška linija u familiji je definitivno luda, a on je malo više povukao genetiku na njih. Zato je i uspeo cele tri godine da gleda pored sebe bivšu narkomanku glupu kao noć ili tako nešto slično. Katarina Pacovka, Židovka sa Dorćola, koja je svačije novce trošila na pajdo a, nećete verovati, tokom devedesetih je dilovala oružje. Neki uzi i neki hekler preko makedonske granice. Sa svojim tadašnjim dečkom. Divna idila. Onda su ih uhapsili kao pse u nekom hotelu i IV odeljenje ih ucenilo, ili drukaš ili mardeljaš, gde su oboje smesta propevali kljunovima. Eto takvu osobu je Bora Piroćanac uspeo da oženi. Doduše, uspeo je da je otkači kada mu je sjebala četvorotočkaški rođendanski pokon boje šargarepe.

Ali se ubrzo smuvao sa još jednim biserom. Tamarom, sestrom mog druga vaterpoliste Popa. Kurva i 'ljanka, malo je reći. Ogavno tupava žena koja se pali na mrcine i morone ćelavce i ratne profitere. Bila udata za nekog novinara koji je postao slavan po lopovskoj aferi u kojoj je pokupio kajmak, ali ona našla dog-of-a-war bilmeza s kojim se kresala - i pre i posle razvoda sa ovim novinarskim pijancem. I još svira klavir i peva, i snimila reklamu za «biomed», ili tako nešto, što se kusa iz ekoloških razloga jer manekenski tipovi, kao, ne zagađuju okolinu. Eeeee, živote, strašno.

E, pazi sad, već sam digao ruke od mog druga, kad se desi ovakav obrt. Piroćanac je jebao Tamaru i, kada je saznao da joj je onaj brat, vaterpolista Pop ipak ludak i pored bavljenja sportom i politikom, i da im je ćale još kliničkije lud, sa dijagnozom paranoidne šizofrenije, ovaj se sa pravom uplašio i bez recitovanja šutnuo Tamaru. To je bio mudar i radikalan potez. Nešto najbolje i najkurvinskije što je mogao u životu da uradi.

Nekako ispada da su svi oko mog druga ludi, ali to je neoboriva istina. Vaterpolista Pop, njegov ćale, Katojko, Borin deda, Vlada Slavuj... I kako sad Bora da ostane normalan? Lepo. Upiše psihologiju i uči šta i kako ne treba. Položio prva dva ispita i dobio desetke, i onda pao na trećem. Posle tog događaja ispisao se sa fakulteta potpuno neočekivano i krenuo čudnim stopama video-igara. Na kraju je završio u američkoj ambasadi, dobio posao na plave oči. Ima on još puno govana od braće Jenkija da se najede pre nego što postane Iluminat. Što će njemu biti teško, a potomcima još teže budući da je dobio kćer. Naime, čim se zaposlio oženio je Biljanu, koleginicu iz ambasade, i, valjda prestrašen svojim bivšim vezama, odmah joj brže-bolje svršio u vaginalni sekret koji je ona vešto razmazala iskoristivši nesmotren trenutak kada je Piroćanac otišao da opere polni organ, zube i ruke.

Biljanu slobodno možete nazvati kepecom jer joj je sto i šezdeset santimetara nedostižna granica. Moguće je da gluplju osobu nisam upoznao u životu. Kao prava pravcijata krava, nema se tu šta drugo reći. Padavičarka wanna be. Ali i glupavi ljudi su ponekad dobri jer, da nije njih, moj drug Bora bi ostao usamljen.

Add comment


Security code
Refresh