Menu

logo

Duran Duran – All You Need Is Now

Piše: Miloš Najdanović
’80e PONOVO U MODI

dd

New wave majstori “Duran Duran“ uvideli su da im ne pristoji moderni pop “Red Carpet Massacre“ albuma, pa su novim izdanjem “All You Need Is Now“ otputovali nazad u osamdesete godine.

Plaže Rio de Ženeira i Majamija poprilično su daleko od nas, ali uz havajku i neki koktel, novi “Duran Duran“ nas barem mislima može odvesti u te krajeve. “All You Need Is Now“ je pravo retro izdanje iz vremena kada su na TV ekranima Don Džonson i Filip Majkl Tomas sprovodili zakon u Majamiju. “Duran Duran“ novim albumom podsećaju na njihove velike hitove poput “Rio“, “Hungry Like A Wolf“, “The Reflex“ i druge.

Album sadrži 14 pesama, a na manje-više svima u pozadini se može osetiti blagi uticaj modernijeg elektro i sint-popa, za koji je verovatno zaslužan producent Mark Ronson. Svežinu disku daju i gostujuće pevačice Ana Matronik iz benda “Scissor Sisters“ (na pesmi “Safe“) i Kelis (na “The Man Who Stole Leopard“). Naslovna numera je nešto agresivnija i oštrija pop-pesma. “Blame The Machines“, “Being Fallowed“, “Girl Panic“ i “Runway Runaway“ su živahni nju vejv hitići, dok su povetarac na tropskoj plaži baladičaste “Live A Light On“, “The Man Who Stole Leopard“ i “Before The Rain“.

Za nju vejv nostalgičare i ljubitelje klasičnog “Duran Duran“ zvuka ovo je prava poslastica i ’must have’ album. Objektivno gledano, nije mu mesto u današne vreme, ali je najbolja ploča benda u poslednjih deset godina.

Add comment


Security code
Refresh