Menu

logo

Za obavezno slušanje

Piše: Miloš Najdanović
Skunk Anansie – “Wonderlustre“ (V2 records, 2010)

skunk

Kontroverzna pevačica Debora “Skin” i bend “Skunk Anansie” posle decenijske pauze izdali su novi studijski album “Wonderlustre”.“Skunk Anansie” zagolicali su maštu domaće publike predstavivši neke od novih pesama na prošlogodišnjem koncertu u Beogradu. Uprkos svojim godinama, članovi benda pokazali su da imaju energije na pretek za nove podvige. “Wonderlustre” je očigledan primer te nakupljene energije koja se svom snagom oslobađa u vidu četrdesetominutne muzike, odnosno, dvanaest pesama koje se nalaze na albumu.

Već od samog starta i pesme “God Loves Only You” jasno je da se radi o kvalitetnom izdanju koje nimalo ne zaostaje za prethodnicima “Paranoid And Sunburnt”, “Stoosh” i “Post Orgasmic Chill”. “Skunk” kao i ranijih godina ima kompozicije koje zvuče „baladičasto“, ali zapravo su poprilično oštre i u trenutku se ljubavna pesmica pretvori u prokljinjanje celog muškog roda. Album sadrži velike doze „ljutog rokenrola“ (“My Ugly Boy”, “Over The Love”, “The Sweetest Thing”), po neku pank orijentisanu numeru (“It Doesn’t Matter”) i, naravno, lagane i opuštajuće pesme (“You Can't Always Do What You Like”, “I Will Stay But You Should Leave”). A za one koji vole da im muzika razmrda unutrašnje organe, neizostavna je bas-deonica na startu pesme “My Love Will Fall”.

“Wonderlustre” na velika vrata vraća “Skunk Anansie” na scenu. Poprilično ozbiljan disk sa kvalitetnom muzikom, koja možda i prevazilazi njihove klasične radove iz deveesetih. Bend je svim aktuelnim „alternativcima“ zadao domaći zadatak, a nikad se ne zna da li će upravo ovaj album biti deo obavezne muzičke lektire generacijama koje dolaze.

Ocena: 5/5

Add comment


Security code
Refresh