Menu

logo

Intervju: Suffering's the price

Razgovarao: Aleksandar Nikolić Coa

sufferin-vladimir-ilicHard core muzika nije nepoznanica Nišu, pre svega zahvaljujući već proslavljenom T-Erroru. Međutim vreme je bilo da se pojave i nove snage koje će pomoći da se ime Niša boldira na mapi hard core kulture. Čini se da je ta uloga pripala bendu Suffering's The Price. Momci su počeli sa radom 2011. nakon što je njihov prethodni bend Bitumen doživeo određene kadrovske promene. Zvukom su otišli korak dalje, tačnije u beatdown hard core, i nedavno objavili svoj prvi album za inostranu izdavačku kuću. Kroz svet beatdowna ovom prilikom povešće vas basista Vladimir Ilić.

Možeš li, za početak, objasniti našim čitaocima šta znači termin „beatdown hardcore"?

Beatdown hard core je pravac koji je nastao krajem devedesetih. To je subžanr hardcorea koji je zadržao najtvrđe delove klasične hardcore muzike i ukomponovao ih sa death metalom. U beatdown muzici, pored brzih deonica, veliki deo pesama zauzimaju i spori brejkovi sa dubokim vokalima. Po meni je beatdown pravi post hardcore jer drži do početne ideje tekstualno (još se i produbljuje), ali takođe se i nadograđuje muzički.

Svoj prvi album "Skull Tower" ste objavili za belgijsku izdavačku kuću "GoodLife Records". Kako je došlo do toga i kakav feedback dobijate iz inostranstva?

Pa do toga je došlo tako što sam stupio u kontakt sa vlasnikom "GoodLife Recordsa", Edom, preko interneta i poslao mu jednu našu stvar. Njemu se svidela naša muzika i bio je voljan da stupi u saradnju sa našim bendom. Što se tiče reakcija iz inostranstva, ljudi u inostranstvu više cene našu muziku nego domaća publika, i već smo dobili nekoliko poziva da sviramo u inostranstvu. Svi naši diskovi koji su bili u "GoodLife" šopu su prodati a možemo i da se pohvalimo da su neki prodati u Japanu, Nemačkoj, Engleskoj...

Imali ste neke izmene u postavi benda, ali je ona koja se najviše primećuje naravno promena pevača. Viktor ima dosta bendovskog iskustva, ali se ono uglavnom odnosi na metal zvuk. Kako se on uklopio u vaš beatdown hardcore?

S obzirom na to da imamo dosta metala u našoj muzici, to nije nikakav problem i nama se sviđa kako se Viktor uklopio u celu priču.

Sarađivali ste sa svojim "kolegama" iz kolumbijskog benda "Tiempos De Sangre". Postoje li planovi za ponovnu saradnju sa njima ili nekim drugim bendom?

Skoro sam baš pričao sa pevačem iz "TDS" i planiramo neki split da izbacimo zajedno u budućnosti. A što se tiče saradnje sa drugim bendovima, uskoro bi trebalo da izađe balkanska hardcore kompilacija sa bendovima Cut off (Bugarska), Delate (Bugarska), Brainwashed (Srbija) i naravno sa nama (smeh).

Ono po čemu je hardcore prepoznatljiv su svakako energični nastupi. Sada kada imate objavljen album kakvi su planovi za njegovu promociju po Srbiji, odnosno u inostranstvu?

Trenutni cilj nam je samo da sviramo, ali zbog povrede koju je naš bubnjar imao nismo svirali poslednja 4 meseca, tako da prvo treba da se navežbamo. Planiramo da jula odradimo mini-turneju u Srbiji a u septembru turneju po inostranstvu.

Bend čine:
Viktor Nagradić - vokal
Vladimir Ilić - bas gitara
Lazar Klepić - gitara
Filip stevanović - gitara, vokal
Marko Brašnjović - bubnjevi

Add comment


Security code
Refresh